Tel.: +34 972 750 699 - Email: som@territoriparc.org
Blog

Presentació Maletes pedagògiques

ELS CENTRES D’IMMERSIÓ DE L’ESTARTIT JA DISPOSEN DE LES MALETES PEDAGÒGIQUES PER A DESCOBRIR, PROMOURE I CONSERVAR ELS HÀBITATS MARINS I D’INTERÉS PESQUER.

(07.09.2021) L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava ha presentat aquest matí al Club Nàutic Estartit les maletes pedagògiques creades per “descobrir, promoure i conservar els hàbitats marins i d’interès pesquer de la Costa Brava”.

Aquestes maletes consten de diversos materials adreçats a establir uns estàndards comuns i de qualitat per a l’ecoguiatge subaquàtic, així com a promoure les activitats aquàtiques des de la perspectiva de la descoberta i la interpretació del medi marí.

El projecte es complementa amb xerrades –taller en centres educatius de secundària del territori GALP Costa Brava i ha estat cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

L’objectiu final és minimitzar l’impacte de l’activitat de busseig en els hàbitats marins, potenciar les bones pràctiques entre professionals i usuaris i vetllar per a la preservació dels fons marins d’interès pesquer i la compatibilitat entre les diferents activitats -extractives, contemplatives, de lleure i divulgatives- al litoral de la Costa Brava.

La presentació ha anat a càrrec de Míriam Prat, presidenta de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics, i de Xavier Munill, biòleg que ha ideat i desenvolupat els continguts del projecte, i també ha comptat amb la presència de Jordi Colomí, Alcalde de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Francesc Ferrer, President de l’Entitat Municipal Descentralitzada de L’Estartit, i Cristina Mañas, secretària del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava.

Per a més informació: Ecoguies Subaquàtics | Asociación de centros de inmersión de la costa brava (submarinismocostabrava.com)