Tel.: +34 972 750 699 - Email: som@territoriparc.org
Blog

Presentació dels resultats dels indicadors del seguiment marí a les Illes Medes 2020

Territori Parc va assistir el passat dia 30 de setembre de 2021 a la presentació de l’informe de l’any 2020 de Seguiment marí i les seves implicacions en la gestió adaptativa associada a la freqüentació de bussejadors a la reserva de les Illes Medes.

En l’acte hi van assistir a més del President del Parc Natural Marc Casadellà i el Director Ramón Alturo, el Director General de Polítiques Ambientals i Medi Natural Antoni Ferran i tècnics del Departament Francesc Diego i Judith Ahufinger.

En el torn de repliques i preguntes les intervencions que es van fer des del territori es resumeix en els següents punts:

– Reafirmar que entenem que amb les dades presentades en els informes de seguiment no hi ha una relació clara i directe entre l’estat de conservació i la freqüentació dels submarinistes, sobretot en un any en que s’han realitzat la meitat d’immersions que altres anys.

– Pensem que la mesura de reduir el nombre d’immersions és molt negativa pel territori i molt poc efectiva per aconseguir revertir aquestes dades.

– Exposar que al nostre entendre existeixen alternatives millors per aconseguir l’objectiu comú del territori i l’administració que ha de ser conservar el patrimoni natural global de les Illes Medes.

A les conclusions finals el Director General i els tècnics del Departament van explicar que l’administració està perfectament alineada amb la idea d’un treball col·laboratiu amb el territori. Per tant es proposaran reunions a curt termini per estudiar millors mesures que aconsegueixin l’objectiu desitjat.

Entenem que aquesta és una gran notícia i un motiu per seguir implicant-nos tots en aquesta causa comú de la conservació del medi marí i en influir per aturar el canvi climàtic.