Tel.: +34 972 750 699 - Email: som@territoriparc.org
Blog

Diàlegs en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Aquest mes de febrer s’han iniciat les xerrades itinerants titulades “Diàlegs en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter” amb l’objectiu de presentar l’entitat Territori Parc i apropar-la als vuit municipis del parc.

En aquesta presentació Territori Parc s’ofereix com una eina d’informació, suport per treballar de forma més sostenible, coordinació entre tots els agents i visibilització. Ens volem convertir en un referent, rigorós, responsable i cooperador ocupat en la conservació i la divulgació de tota la diversitat del territori així com una eina perquè les empreses puguin tenir el recolzament necessari per poder treballar de manera més sostenible.

Des del primer dia s’ha explicat que una de les funcions de l’entitat és representar les empreses certificades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, però també hem d’estar oberts a qualsevol persona, empresa o entitat que aporti valor i tingui interès per ajudar a protegir i conservar el territori.

Van assistir a la primera xerrada de Territori Parc, a més d’empreses i particulars de diversos àmbits (com la pagesia, la pesca, la immersió, les embarcacions de lloguer, la restauració, els allotjament i les activitats), el president de la Junta Rectora del Parc Natural, el president de la EMD i un representant dels cossos de seguretat marina.

En el debat van tractar-se qüestions importants pel territori i propostes per a futures reunions, en les que Territori Parc convidarà als millors experts en cada tema per aconseguir tenir una opinió sòlida i arribar a acords entre els sectors assistents. Les properes reunions temàtiques proposades van ser:

  • El macro parc eòlic
  • La mobilitat sostenible dins el parc natural i fins al parc natural.
  • La seguretat en la zona marina i especialment en la reserva de les Illes Medes.
  • Problemàtiques en la zona de la plana: drenatge, aparcament, protecció, etc.
  • Gestió forestal i l’envelliment del bosc de les dunes.
  • Projectes de ciència ciutadana sobre estudi de pol·linitzadors.
  • La gestió del petit residu als carrers de la vila.

Des de Territori Parc es treballarà per poder realitzar aquest monogràfics i s’anirà informant de les dates. Qualsevol persona interessada en aquests temes pot dirigir un correu a som@territoriparc.org per aportar informació o demanar ser informat directament per assistir a les trobades.