Tel.: +34 972 750 699 - Email: som@territoriparc.org
Blog

Costa Brava Diving Fest, Busseig sostenible a la Costa Brava

La primera edició del Costa Brava Diving Fest ha tancat amb 350 participants i més de 70kg de deixalles recollides a la immersió conjunta en diferents punts de la Costa Brava.

El cap de setmana dedicat al submarinisme sostenible ha satisfet a l’organització per l’afluència de gent, especialment en els tallers que s’han preparat i que han omplert l’aforament en bona part dels casos.

L’esdeveniment estava impulsat per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub i cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), a través del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava, i posava en valor els projectes de la conservació del fons marí, sostenibilitat i participació ciudadana.

En paral·lel, durant els tres dies de certamen es va poder visitar una exposició de pòsters de gran format a l’aire lliure simultàniament a tres seus. Constava d’imatges on es representava un ventall de projectes que vinculen activitats d’estudi, de restauració del mar i de conservació marina amb la participació dels propis submarinistes.

Molts dels projectes estan liderats per petites entitats ambientals o per iniciatives pròpies dels centres de busseig que senzillament busquen deixar una petjada positiva en el fons marí.

Es van programar activitats a l’Espai Medes de l’Estartit, les casetes de pescadors de la Confraria de Palamós i en el moll de descarga de submarinistes de Tossa de Mar. També es va celebrar un concurs de fotografia submarina.